Myyntiopas

Intro

Opas on tarkoitettu introksi The Elder Scrolls Online-pelin trademaailmaan, sekä miten pelissä tehdään rahaa, miten kilta-traderia käytetään ja mitkä tavarat myyvät hyvin. Tavaroiden hinnat vaihtelevat jatkuvasti jonka takia oppaan hinnat eivät luultavasti ole ajantasalla. Ajantasaiset hinnat kannattaa katsoa https://eu.tamrieltradecentre.com/pc/Trade-sivulta, omista addoneista tai kysyä kiltachatista.

Discordissa on #myyntiopas kanava jossa jaetaan tietoa tavaroista jotka myyvät hyvin sillä hetkellä tai jos hinta on yhtäkkiä nousemassa, esim. tulevan patchin takia.

Arttealla on erittäin hyviä rahanteko-oppaita Youtubessa LINKKI

Opas päivitetty 14.10.2022
 • 28.11.2023 Lisätty eso-hub trading addon
 • 14.10.2022 Tarkennettu “Mikä on Guild Store ja Guild Trader?” kohtaa
 • 7.9.2022 Lisätty Arttean Youtube link introon
 • 16.4.2021 lisätty kaikki pelin motiffit ja tärkeimmät AP/Tel Var itemit
 • 7.3.2021 lisätty info Listing Feestä ja veroista
 • 22.2.2021 lisätty lyhenteet
 • 19.2.2021 lisätty ohjeet ATT tiedostojen käyttöön
 • 18.2.2021 lisätty maininta Psijic portaaleista motiffien keräyksessä
 • 17.2.2021 lisätty Harvestmap addoneihin

1. Perusteet

Miten pelissä tehdään rahaa?

Pelissä on monia tapoja tehdä rahaa, mutta kaikki parhaat tavat vaativat tavaroiden myyntiä muille pelaajille. Pelaajille voi myydä kirjoittamalla kaikista suosituimpien alueiden chatteihin “WTS (Want To Sell)” viestejä tai liittymällä kiltaan jolla on Guild Trader.

Hintatietoja saa näkymään tavaroihin Tamriel Trade Centre, Arkadius Trading Tools tai Master Merchant addoneilla. Hintoja voi myös katsoa Tamriel Trade Centre sivustolta. Jos et ole varma tavaran hinnasta voit linkata sen chattiin ja kysyä kiltalaisilta.

Tapoja saada rahaa pelistä ilman muille pelaajille myyntiä

 • Loottaus (npc:t, chestit, yms)

 • Tehtävien tekeminen

 • Varastelu

 • Lootattujen tavaroiden myyminen vendoreille

Muille pelaajille voi myydä esimerkiksi

 • Materiaaleja

 • Gearia

 • Motiffeja

 • Kruunuja

Pelissä on paljon keinoja tehdä rahaa, keskity siihen mitä itse haluat tehdä ja mikä sopii omaan pelityyliisi.

Craftaaminen ja materiaalit

Itse gearin craftaaminen ei ole kovin varma tapa tehdä rahaa, mutta jos levuttaa craftit kokonaan voi saada paljon materiaaleja ja muuta joita voi myydä eteenpäin. Vaikka sinulla olisi craftit/hahmo aivan alussa, voit silti kerätä maailmasta materiaaleja ja myydä niitä sillä siihen ei tarvitse mitään skill lineä. Harvest Map addonilla saat näkyviin kaikki nodejen spawn pointit. Jos et halua käyttää addoneita voit ottaa Keen Eye passiivit, jolla näet kerättävät materiaalit

Pelissä on 6 craftia: AlchemyBlacksmithingClothingEnchanting, Jewlery CraftingProvisioningWoodworking, ja näihin sisälletyt furniture craftit.

Crafteista saa rahaa myös tekemällä writtejä (Alcastin writohje). Writeistä saa sekä materiaaleja, että karttoja joista saa lisää materiaalia. Materiaalin voi myydä raakana tai sen voi refineä ja myydä siitä saadut materiaalit.

Materiaalien hintaesimerkkejä

Katso ajantasaiset hinnat Tamriel Trade Centrestä

Materiaaleilla on aina kysyntää joten se on varma tapa tehdä rahaa

Motiffit ja reseptit

Pelissä on paljon motiffeja ja niiden arvo vaihtelee erittäin paljon. Motiffeja saa, dailyista, trialeista, varastelemalla, dlc-dungeoneista yms. Katso listaus UESP:stä https://en.uesp.net/wiki/Online:Crafting_Motifs

Psijic portaaleista voi saada kaikkia siltä zonelta saatavia motiffeja.

Killan dailyryhmä käy tekemässä DLC-alueiden dailyja motiffien toivossa.

DLC alueiden motiffit

Lista dailyistä:  https://en.uesp.net/wiki/Online:Repeatable_Quests

Lista dailyista joihin pitää tehdä muita tehtäviä, ennenkuin saa dailyn.

Jokaisella DLC-zonella on dailyja jotka saa suoraan menemällä zonelle joita teemme pääasiallisesti. Alla lista poikkeuksista, sekä kolmansista alueen dailyista.

DLC Dungeoneiden motiffit

Muut motiffit

Motiffien ja furniture reseptien hintaesimerkkejä

Katso ajantasaiset hinnat Tamriel Trade Centrestä

Geari

Suurin osa gearista joka ei ole bound ja jota voi myydä eteenpäin on lähes arvotonta. Tietyt palat tietyistä seteistä kuitenkin myyvät erittäin hyvin ja kalliilla. Palojen hinta vaihtelee pelin muutosten mukaan, joten jokin vanha arvoton setti voikin yhtäkkiä olla todella kallis ja jokin arvokas setti saattaa muuttua arvottomaksi. Esimerkiksi tätä kirjoittaessa tankit/healerit käyttävä Powerful Assault settiä jonka takia sen ice/lightning staffit ovat erittäin kalliita.

Gearien hintaesimerkkejä

Katso ajantasaiset hinnat Tamriel Trade Centrestä

Alliance Pointit ja Tel Var

Cyrodiilistä voit ostaa AP:lla (Alliance Points) gearia, potioneita, motiffeja ja muuta. Gladiator tehtävistä saatava Arena Gladiator Proofin voi muuntaa erilaisiksi outfit palasiksi, costumeiksi ja peteiksi.

Imperial Citysta saatava Tel Var valuutalla voi ostaa gearia, polymorpheja, Hakeijoja, kukkia ja muuta. Imperial City District dailyistä saatava Siege of Cyrodiil Meritin voi muuntaa emoteiksi ja costumeiksi.

Alliance Pointeilla ostettavat tavarat

Alla olevien lisäksi AP:lla saa zone settejä ja muuta jotka eivät myy niin hyvin

AP/Tel Var tavaroiden hintaesimerkkejä

Katso ajantasaiset hinnat Tamriel Trade Centrestä

Kruunujen myynti

Pelissä voi myydä kruunuja toisille pelaajille. Kruunuja ei voi myydä suoraan valuuttana vaan ostaja kertoo minkä tavaran haluaa pelin Crown Storesta ja myyjä giftaa sen ostajalle. Killalla on #crownien-osto-ja-myynti kanava Discordissa jossa kiltalaiset voivat myydä/ostaa kruunuja.

Huom. Uudet tilit eivät voi giftata heti vaan pitää odottaa 30 päivää. Kruunujen myynti/osto on pelaajien vastuulla ja siinä voi tulla huijatuksi jos on tekemisissä tuntemattomien kanssa. Jos olet ottanut osto/myyntitilanteesta screenshotteja/videoita ZOS saattaa korvata menetyt kruunut/kullat.

Killan kruunujen myynti/osto säännöt
 • Kilta ei ota vastuuta/välirahaa kaupoista, eikä mahdollisen huijauksen tapahtuessa maksa menetettyjä kruunuja/kultia takaisin.
 • Jos myyt jonkun toisen puolesta kruunuja killassa, olet vastuussa. Huijauksen tapahtuessa et saa enää myydä omia/kaverin kruunuja killassa.
 • Huijaustapauksissa laittakaa screenshotit/muut todisteet Edenprimelle tai mulle kiltajohdolle yksityisviestillä. Tapaukset tutkitaan mahdollisuuksien mukaan ja jos huijausta on tapahtunut, huijari bannataan

Tavaroiden jälleenmyyminen (flippaus)

Yksi tapa tehdä rahaa on ostaa alihintaisia tavaroita ja myydä ne kalliilla. Yksittäisiä hyviä löytöjä voi tehdä esim. out of town/refuge tradereilta. Jos on isossa trade killassa jolla on hyvä paikka, tavaraa voi ostaa normaaleilla hinnoilla ja myydä kalliilla eteenpäin (tätä tapaa suosittelen hieman kokeneemmille tradereille joilla on jo pääomaa).

2. Guild Trader

Mikä on Guild Store ja Guild Trader?

 • Guild Store = Killan sisäinen kauppa jonka saa auki kun killassa on 50 jäsentä
 • Guild Trader = NPC Tamrielissa jolla voi myydä killan ulkopuolisille tavaraa

Guild Trader täytyy palkata viikottain. Jos kilta voittaa niin, oma store löytyy sekä pankista, että Tamrielista voitetusta NPC:ltä. Guild Trader NPC on käytössä 7 päivää (tiistaista tiistaihin).

Guild Tradereita on alueiden pääkaupungeissa, 2 kaupunkien ulkopuolella ja 1 Outlaw Refugeissa. DLC-alueilla ei ole kaupunkien ulkopuolisia tradereita.

Mistä ja miten Guild Storea käytetään?

Jokaiselta pelin alueelta löytyy pankkiiri jonka tunnistaa arkku-ikonista. Kun puhut pankkiirille valitse “Guild Store”. Sinun ei tarvitse mennä fyysisesti omalle traderille, vaan se löytyy aina omasta pankista.

Huom. pankkiiri-assistentilla ei pääse Guild Storeihin.

Parhaiden traderien paikat
 1. Mournhold (Deshaan)
 2. Vivec (Vvardenfell)
 3. Belkarth (Craglorn)
 4. Alinor (Summerset)
 5. Elden Root (Grahtwood),
 6. Rawl’kha (Reaper’s March)
 7. Wayrest (Stormhaven)
 8. Rimmen (Northern Elsweyr)

Kun avaat Guild Storen sinulle avautuu alla olevien kuvien mukaiset välilehdet. Jos sinulla on useampi kilta voit vaihdella valittua kiltaa painamalla F ja “Select Guild Store”.

Guild Storessa voi olla kerrallaan 30 tavaraa myynnissä. Kun olet myynyt tai ostanut Guild Storesta tavaraa ne tulevat postiisi. Huom. posti ei aina päivity heti, mutta voit vaihtaa zonea tai uudelleen kirjautua jolloin posti tulee heti perille.

Jos ostat tabardia varmista, että vasemmassa yläkulmassa on sen killan nimi jonka tabardin haluat ostaa. Tabardi tulee suoraan inventoryyn toisin kuin muut Guild Storesta ostetut tavarat jotka tulevat postiin.

Browse välilehdellä voit selata mitä killassa myydään. Muista painaa R “Start Search” jotta näet tavarat.

Sell välilehdellä voit myydä tavaroita vetämällä ne ruutuun tai oikea klikkaamalla tavaraa “Add to Listing”

Listings välilehdellä näet omat tavarasi jotka ovat Guild Storessa myynnissä

Verot, traderin hankinta ja alliansit

Moni ei tiedä miten traderi hankitaan, joten alla vähän tietoa siitä.

Guild Store verot

Laittaessasi tavaran myyntiin siitä otetaan 1% Listing Fee ja 7% House Cut.

 • Listing Fee on 1% hinnasta ja se otetaan heti kun listaat tavaran
 • House Cut on 7% hinnasta joka otetaan kun myyt tavaran. Jos et myy tavaraa, saat tämän rahan takaisin.
  • 3,5% menee kiltapankkiin
  • 3,5% menee ZOS:lle eli häviää pelistä
Miten Guild Trader hankitaan

ESO:ssa on blind bidit joka tarkoittaa, että toiset killat eivät näe paljonko muut bidaavat tradereihin. Tradereita on Tamrielissa 274 joten vain 274 kiltaa saa Guild Traderin ja voivat myydä killan ulkopuolelle (uusien zonejen myötä tulee uusia tradereita joten yllä oleva numero ei pidä aina paikkaansa). Killat eivät kerro julkisesti paljonko bidaavat, mutta se voi olla mitä tahansa 10k (minimibidi) aina 70 miljoonaan asti. Jokainen kilta voi bidata 10:een eri paikkaan haluamansa summan. Bidirahan pitää kuitenkin olla valmiiksi kiltapankissa eli jos haluaa bidata 2mil 10 paikkaan, pitää pankissa olla 20mil. Vain yksi bidi voittaa ja loput 9 bidiä saa takaisin.

Peli prosessoi kaikki bidit tiistaisin (klo 16.00 kesäaikaan ja 17.00 talviaikaa), laskee mikä kilta on bidannut mihinkin, minkä verran, onko se suurin bidi vai onko muualla killan suurempi bidi joka voittaa. Suurin bidi voittaa traderin aina seuraavaan tiistaihin asti. “Vapaita” tradereita, eli mihin kukaan ei ole bidannut on enää hyvin harvoin nykyisin 10 bidin systeemin myötä.

Tradekiltojen alliansit

Tradekilloilla on alliansseja jossa suunnitellaan mihin alliansin killat bidaavat ja mihin eivät jotta vältetään turhat bidisodat omien kiltojen ja muiden alliansien kanssa. Tietyillä allianseilla on lähes monopoli parhaista paikoista joihin uudempien kiltojen on vaikea päästä.

Kiltajohtaja Edenprime on ollut TTM-alliansin manageri yli 7 vuotta ja kiltamme onkin yhteistyössä kyseisen alliansin kanssa. Alliansiin kuuluu The Traveling Merchant, Harrods, TTM Overflow, Galactic Trade Market, The Camel Smugglers sekä muita pienempiä sisarkiltoja. TTM-alliansin killat ovat Craglornissa, Deshaanissa ja Vivecissä.

3. Addonit

Tradeeminen ilman addoneita on erittäin vaikeaa. Lataa addon manageri Minion GG https://www.minion.gg/. Minionilla voit ladata ja päivittää addonit. Peliä ei tarvitse käynnistää uudelleen vaan riittää, että teet /relodui komennon.

Harvest Map

Harvestmap lisää 3D pinnit materiaalinodeihin ja se laskea sinulle optimaalisen farmausreitin haluamiisi nodeihin.

Sinun ei tarvitse itse etsiä jokaista nodea, vaan voit ladata kaikkien yhteiset tiedot lataamalla HarvestMap-Data -addonin ja suorittamalla “DownloadNewData.bat”-tiedoston joka löytyy addonin kansiosta (Oletuspolku: C:\Users\Username\Documents\Elder Scrolls Online\live\AddOns\HarvestMapData). Harvestmapilla voit myös laittaa farmaus reitin näkyviin.

Linkki addoniin

Tombaan tekemä lyhyt ohjevideo farmausreitin päälle laittamiseen.

Master Merchant (MM)

Master Merchant kerää myyntitietoja omista killoistasi ja näyttää omat sekä muiden myynnit. MM myös lisää tavaroihin hintatiedot jotka tulevat omista killoista, joten hinnat ja myyntien määrät vaihtelevat pelaajien kesken.

Linkki addoniin

Arkadius’ Trade Tools (ATT)

Arkadius Trade Tools kerää myyntitietoja omista killoistasi ja näyttää omat sekä muiden myynnit. Näet myyntihinnat suoraan inventoryssa kun laitat asetuksista päälle “Enable prices in inventories”. ATT isää tavaroihin hintatiedot jotka tulevat omista killoista, joten hinnat ja myyntien määrät vaihtelevat pelaajien kesken.

Discordissa #att-myyntidata kanavalla on TTM allianssin ATT tiedostot joista saa myyntitietoja tavaroihin ilman että kuulut tradekiltoihin. Tiedostot päivitetään noin 1-2 kertaa viikossa.

Ohjeet ATT tiedostojen käyttöön

Huom. jos haluat säilyttää omat tiedot, kopioi vain ArkadiusTradeToolsSalesData01-16 tiedostot jolloin myös addon asetukset säilyvät.

 1. Lataa .zip tiedostot
 2. Mene SavedVariables kansioon (Oletuspolku: C:\Users\oma käyttäjätunnus\Documents\Elder Scrolls Online\live\SavedVariables)
 3. Avaa lataamasi .zip tiedostot ja pura ne SavedVariables kansioon. Ylikirjoita vanhat tiedostot.
 4. Jos kopioit kaikki tiedostot niin oman killan tiedot häviävät, mutta saat ne takaisin menemällä Oman killan “Sales” tabiin ja painamalla “E ->Show More” nappia (maksimissaan 10 päivän tiedot)

Linkki addoniin

Awesome Guild Store (AGS)

Awesome Guild Store lisää Guild Storen UI:hn paljon helpottavia suodatus vaihtoehtoja. Voit esim. tallentaa hakuja (oikea painallus->lock), suodattaa osaamasi motiffit/reseptit, suodattaa hinnan mukaan yms. (Hintoihin tarvitset ATT/MM addonin)

Linkki addoniin

Eso-hub trading addon

Lisää tavaroihin pelissä hintatiedot kaikista addonia käyttävistä killoista, sekä listatut, että myydyt. Itemeitä voi selata myös nettisivuilla jonka UI on hyvin samanlainen kuin pelin sisällä

Sivu itemien ja hintojen selailuun
– Ohjeet clientin ja addonin lataukseen

Tamriel Trade Centre (TTC)

Tamriel Trade Centre lisää hintatiedot addonilla listatuista tavaroista. TTC ei näytä millä hinnalla tavara on myynyt vaan näyttää millä hinnalla niitä on listattu. Voit myös skannata omat ja/tai killan tavarat TTC nettisivuille/addoniin. Addonin:n mukana tulee oma client joka päivittää ajantasaiset tiedot kun se on päällä.

Linkki addoniin

WritWorthy

WritWorthy tekee Master Writit automaattisesti kun menet oikealle craftipöydälle. Addon ei sinällänsä liity tradeemiseen, mutta se kannattaa ladata jos aikoo tehdä Master Writtejä.

Master Writit ovat tehtäviä joissa pitää craftata jokin tietty gearin palanen tietyllä traitilla, tyylillä yms. Master Writeistä saatavilla vouchereilla voi ostaa reseptejä/motiffeja yms. Voit katsoa ostettavat tavarat esim. lovelynorthilta

Linkki addoniin

Essential Housing Tools

Essential Housing Tools addonissa on erittäin monia sisustus-toimintoja. Addon laittaa niiden craftipöydien yläpuolle merkin joihin sinulla on master writ. Yhdistettynä Writ Worthyyn säästät paljon aikaa/hermoja/vahinkoja.

Linkki addoniin

Kiitos kun luit myyntioppaani!

Jos huomaat virheitä, kerrothan siitä #rahateko-opas kanavalla Discordissa.

Edenprime

Kiltajohtaja

Seuraa meitä

Yhteystiedot

admin(at)dragonborninc.fi